Aktuellt:
 
Tipsa en kompis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äppelbollar

 Ingredienser
Till  8 personer behöver du: 40 g torkade äppelringar
1,5 msk kanel
5 msk psylliumfrön
1,5 dl cashewnötter
1,5 dl sötmandel
Eventuellt:
1 krm vaniljpulver

Tillagningsinstruktioner
1 sats (portion) = 16 bollar. 2 bollar = 1 mellanmål. Mixa alla ingredienser i en mixer. Blanda i några droppar vatten så att konsistensen blir formbar och rulla därefter små bollar. 

Aprikos och Fikon bollar

150 g Fikon

50 g Aprikoser

0,5 dl rå kakao

2 msk kokosolja

0.5 dl kaffe

1 dl havregryn

0.5 dl rostad kokos (rosta gärna kokosflingorna i torr panna tills de blir ljust gyllene)

Alla ingredienser mixas ordentligt och rullas.

Degen skall bli klibbig och vara lätt att rulla till bollar. Är den för lös tillsätt havregryn eller kokos. Om den är för fast tillsätt lite vätska, kaffe eller vatten. Rullas i kokos, chiafrön eller sesamfrön. Förvaras kyld.

 

Mjuka banan och havrekakor med kesellafyllning

4 portioner

100 g banan
 
4 tsk naturellt jordnötssmör
 
60 g havregryn
 
Fyllning:
320 g kesella 1 %
 
4 krm vaniljpulver
 

Tillagningsinstruktioner
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Mosa bananen och rör ihop den med jordnötssmöret. Ha i  havregrynen och blanda ihop till en kletig smet.
3. Klicka ut 2 klickar av smeten på en bakplåtsklädd bakplåt och bred ut dem till runda kakor, ca 5 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, tills de fått lite färg och stelnat. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
4. Rör ihop kesella och vaniljpulver och bred ut på en av kakorna. Lägg på den andra kakan och ät som en smörgås.
Tips: Om du har med kakan till mellanmål, ha med kesellan i en separat burk och sätt ihop kakan precis innan du äter den, annars blir den lätt degig. Det går även bra att doppa kakorna i kesellan.

Chokladmuffins


4 portioner

3 st fikon torkade
 
1 dl proteinpulver (ev med choklad eller vaniljsmak)
 
1 st ägg
 
1 st äggvita
 
0,8 msk kakao
 
15 gram sötmandel
 
1,5 tsk rapsolja
 

Tillagningsinstruktioner
Mixa fikon, proteinpulver och kakao. Hacka mandeln. Blanda alla ingredienser. Klicka ut smeten i formar och grädda i ugnen i 175 grader i ca 10 min.

 

 

 

 

Ellens Kost och Hälsa | Ellen Ljungberg | info@ellenskost.se | 0706-816636 produktion: xit ab / www.energibalans.nu