Aktuellt:
 
Tipsa en kompis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemmagjord Granola

 7 dl havregryn
1 dl pumpafrön

2 dl solroskärnor

1/2 dl chiafrön

1/4 dl psyllumfrön

2 msk linfrön

1tsk vaniljpulver

2 dl vatten

2 msk rapsolja

2 msk honung 


 Blanda havregryn, pumpafrön, solrosfrön, linfrön och vaniljpulver i en bunke.

Varm upp vatten, honung och olja, blanda och häll över grynblandningen.

Blanda gryn och vätskan och fördela på en plåt. Fördela sedan chiafrön och psyllumfrö jämt över grynblandningen. Placeras längst mer i ugnen, 100 gr i 3-4 timmar. Vänd på grynblandningen lite då och då.  Förvaras i en lufttät burk. Lycka till! ❤️

Supergod glutenfri müsli

6 dl Havregryn (Semper ren havre)
1 dl solrosfrön
2 msk vatten
1 ts honung

Lägg havregryn, och solroskärnor  på en ugnsplåt.
Blanda samman varmt vatten och honung och stänk över.
Rosta mitt i ugnen 175 grader i 15 minuter.
Rör om då och då för att undvika att det bränns.


Låt svalna och blanda i :
11 dl pumpakärnor
1 dl torkade gojibär
1 ts Linfrön
2 dl ljusa psyllium frön


Förvaras i en lufttät burk.

Ellens Kost och Hälsa | Ellen Ljungberg | info@ellenskost.se | 0706-816636 produktion: xit ab / www.energibalans.nu