Aktuellt:
 
Tipsa en kompis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mellanmål

Bär, fikon och ost
1 portion
3 st fikon
40 g hårdost 10%
2 dl jordgubbar

Cocktail av kesella, bär och nötter
1 portion
1 dl lättkesella
1 dl blåbär
4 st valnötshalvor

Isomuffins
8 portioner
6 st torkade fikon
 2 st ägg
 2 st äggvitor
 30 st sötmandlar
 40 g torkat äpple
 3 tsk rapsolja
 2 dl proteinpulver
 

Tillagningsinstruktioner
Mixa proteinpulver och torkade fikon. Vispa upp äggen. Hacka mandel och äpple. Rör ihop alla ingredienser och krydda med kanel. Klicka ut i bullformar. Grädda i 175 grader i 10–15 minuter.
 

Hallonglass med pistagenötter

4 portioner

3 dl frysta hallon
 
4 tsk flytande honung
 
40 st pistagenötter
 
400 g kesella
 

Tillagningsinstruktioner
Kör hallon, kesella och honung till en slät smet i en mixer/matberedare. Häll smeten i ett litet glas och frys i 1–2 timmar tills smeten har stelnat. Stö över hackade nötter före servering.

Banan- och chokladglass

4 portioner

300 gram lättkesella
 
1 st banan
 
1 msk honung
 
1 st ägg
 
2 msk kakao
 
5 st pekannötter
 

Tillagningsinstruktioner
Mixa bananer, kesella, ägg,  kakao och honung till en slät smet i en mixer. Grovhacka nötterna och blanda i dem.  Häll smeten i en form med lock och frys i 1–2 timmar tills smeten har stelnat. Rör om varje ½ timme. 

Chokladpudding med hallon


4 portioner

120 g mogen avokado
 
120 g bananer
 
2,5 msk kakao
 
40 g proteinpulver naturellt
 
150 g hallon
 

Tillagningsinstruktioner
Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet med en stavmixer eller i matberedare. Ju mognare banan desto bättre. Fördela upp i serveringsskålar och strö över hallonen. Servera! Går bra att göra en hel sats och förvara i plastlådor i kylen upp till 4 dagar och ta med vid behov.

 Keso med chilijordgubbar

1 portion

1 dl keso
 
100 g jordgubbar
 
4 st valfria nötter
 
2 droppar tabasco
 

Tillagningsinstruktioner
Mosa eller mixa jordgubbarna tillsammans med några droppar tabasco. Lägg keso i en skål. Häll över jordgubbarna och toppa med hackade nötter.
 

Ellens Kost och Hälsa | Ellen Ljungberg | info@ellenskost.se | 0706-816636 produktion: xit ab / www.energibalans.nu