Mellanmål muffins

GOTT MELLANMÅL SNABBA BANAN OCH HAVRE (MICRO-) MUFFINS Matkreatör: Susanna Backman/Tasty Health

Till 2 personer behöver du:

2 st ägg

6 msk havregryn

80 g banan

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

Man kan också tillsätta t.ex.

– Vaniljpulver = mald vaniljstång

– Kardemumma

– Ingefära

– Nejlika

– Bär

Gör du en egen modifikation av dessa, så välkomnas gärna fler hälsosamma smaksättare.

Tillagningsinstruktioner

  1. Ha i alla ingredienser i en skål. Mixa med stavmixer/matberedare tills du får en slät smet.
  2. Smörj en ramekin-form eller en mugg med lite kokosolja eller annan naturell olja.

Häll i smeten och ställ in i mikrovågsugnen på högsta effekt i ca 1 minut och 15 sekunder. Ta ut och känn på toppen om den känns färdig. Om den fortfarande är kladdig, kör den ytterligare i mikron i 10-sekunders intervaller tills den blivit fast.

Det går också utmärkt att göra dem i ugnen, 200 C i cirka 15 minuter. Mitt eget val.

Jag väljer vanliga hårda pappersformar som jag ställer i en muffinsplåt, utan oljan.

Känn med en sticka så de inte är kladdiga för då sjunker de lätt ihop.

Muffinsen går bra att ta med som mellanmål och håller sig färska i ca 2 dagar. Går fint att frysa.

1 stor muffins = 1port á 150 kcal

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *